Henk Arendse

Dingen die mij bezig houden

Header Image

ICT-boeken

Een boek is voor mij een goed boek als het slaagt voor de "trein-test". Als je in de trein een boek zit te lezen, en je en je vergeet (bijna) op tijd uit te stappen, dan weet je dat je een goed boek in handen hebt.

En voor een vaktechnisch boek mag je daar de eis aan toevoegen dat je er ook nog iets van geleerd hebt. Niet te veel, want dan slaagt het niet voor de trein-test. Wel wat, want dat geeft het goede gevoel dat je de treinreis nuttig besteed hebt.

Onderstaande ICT-boeken zijn wat mij betreft geslaagd voor de trein-test en ook leerzaam.

image images/spanjar.jpg Spanjar, Van 3 naar 10.000.000 vrienden

Een geweldig goed boek. Leest als een spannend verhaal, en is daarnaast ook vaktechnisch interessant. Het is fascinerend om te lezen hoe de drie oprichters van Hyves voortdurend veel ballen in de lucht moesten houden.

image images/checkjewebtekst.jpg Check je webtekst

Het schrijven van teksten voor een website lijkt misschien eenvoudig, maar dat is het niet. Dit boek helpt.
Dun (100 blz), maar to-the-point en vol met nuttige en goed toepasbare tips.

image images/dontmakemethink.jpg Don't Make me think.

Een goed boek met één duidelijk thema: de gebruikersvriendelijkheid van websites. Geheel in lijn met de titel bevat het boek geen moeilijke theorieën, maar veel gezond verstand. Elk hoofdstuk draagt bij aan dit centrale thema.

image images/thecircle-150x150.jpg Eggers, The Circle

Wat zou er gebeuren als Google en Facebook samen gaan? Dit boek beschrijft een maatschappij waarin er één bedrijf is die alle social media beheerst.

image images/stevejobs-150x150.jpg Isaacson: Steve Jobs

Een geweldig goed boek, leest als een thriller. Over de mens Steve Jobs, over de geschiedenis van Apple en eigenlijk over de geschiedenis van de ICT vanaf ca 1970.

image images/7lang7wks-150x150.jpg Tate, Seven Languages in Seven Weeks

Ik heb dit boek met plezier gelezen. En ik heb er ongeveer 7 weken over gedaan. De volgende talen komen aan bod: Ruby, Io, Prolog, Scala, Erlang, Clojur en Haskell.

image images/tpp.jpg The Pragmatic Programmer

Voor ICT-begrippen is dit een oud boek. Maar het kenmerk van echt goede boeken is dat die niet verouderen. Zo ook dit boek. Nog nog steeds voldoende stof tot nadenken en dingen waar ik mijn voordeel mee kan doen.