Henk Arendse

Dingen die mij bezig houden

Header Image

Websites

Ik hou me ook bezig met het maken en onderhouden van websites. Het heeft enerzijds iets technisch. Altijd interessant voor een ICT-er zoals ik. Anderzijds heeft het ook veel niet-technische aspecten, die ik aantrekkelijk vind: mooie layouts bedenken, teksten schrijven, bezoekers van de sites helpen, mensen helpen met het maken van websites. Kortom: leuk om te doen.

image images/supernova-uitbreidingen.png Supernova Uitbreidingen

Bij het maken van een website komen meer dingen kijken dan alleen maar pagina's genereren. Denk hierbij aan testen, Google Search Console en onderhoud. Daarom heb ik Supernova uitgebreid met nieuwe functionaliteit.

image images/sterren.png Over sterren

In 2024 heb ik een site gemaakt voor een wetenschappelijk onderzoekster, die werkt aan de universiteit van Stockholm. Het gaat om een persoonlijke website (portfolio) waarin haar onderzoek, publicaties en aquarellen worden weergegeven. De site is gemaakt met Bootstrap.

image images/supernova_gui_light.png De Supernova Website Generator

Voor het maken van de site henkarendse.nl heb ik een generator ontwikkeld, die HTML-pagina's maakt. De generator heb ik in Python geschreven en ik noem hem Supernova. In deze pagina leg ik uit hoe de generator werkt. En ja, ook die pagina is door Supernova gegenereerd.

image images/pallas67.th.jpg Website Pallas'67

Ik heb ongeveer 10 jaar lang de website van de Wageningse Atletiekvereniging Pallas'67 beheerd. Die site heb ik toen uitgebouwd van een simple site tot een informatiesysteem en social medium voor de vereniging: ledenlijst, agenda en wedstrijdkalender, autorisaties, online inschrijven, groepen van leden en nog veel meer.

image images/deze_site.png Over deze site

Technische achtergrondinformatie over henkarendse.nl.

image images/verhalen-van-vroeger-150x150.png Verhalen van vroeger

Een recensie uit onafhankelijke bron: "De verhalen spelen in de regio West-Souburg in Zeeland, zijn een sfeerbeeld uit die tijd (1930-1950), vlot geschreven en een aanrader."

image images/wpascms-150x150.png Wordpress of Joomla?

In 2013 stond ik voor de keuze Joomla of Wordpress. Waarom koos ik toen voor Wordpress? En was dat een goede keuze?